OIR PECU Regiunea Sud-Est,  Brăila, Str. Industriei, nr.17, tel. 0239 610749, 0239 613301, e-mail  : office@fsesudest.ro

 

Exemple de bune practici
 
Documente programatice
 
Legislaţie
 
Alertă nereguli
 

Adrese utile

Fondul Social European în România

 Ministerul Fondurilor Europene

Comisia Europeană

Comisia Europeană->Fondul Social European

Alte legături

 
Informaţii date cu caracter personal
Anunţuri privind achiziţiile

„ Promovarea culturii antreprenoriale la nivelul regiunii Sud-Est”

 

 

 

Obiectivul general al proiectului este de a promova cultura antreprenoriala la nivelul Regiunii Sud-Est, atat prin furnizarea de seminarii de formare profesionala si informatii pentru initierea de noi afaceri - crescand astfel abilitatile si competentele grupurilor tinta de a-si pune in aplicare ideile antreprenoriale - cat si prin sprijin la dezvoltarea intreprinderilor existente in noi sectoare de activitate. Astfel, proiectul isi propune sa raspunda presiunilor crescute de competitivitate ale unui mediu economic national si regional in continua schimbare, prin facilitarea si incurajarea crearii de noi intreprinderi care sa patrunda in sectoare si domenii inovatoare si emergente, precum si prin schimbarea modului de a face afaceri (doing business) actual. Principalele activitati : Proiectul va genera un efect pozitiv pe termen lung prin contributia pe care o are la imbunatatirea flexibilitatii si mobilitatii fortei de munca din Regiunea Sud-Est (intreprinzatori, angajati, personal de conducere din intreprinderi si persoane care doresc sa initieze o activitate independenta), prin promovarea culturii antreprenoriale si prin furnizarea de instrumente specifice, durabile şi eficiente, necesare pentru reorganizarea sistemului economic romanesc.

Proiectul va crea un context propice aparitiei de noi oportunitati antreprenoriale si furnizarii informatiilor, asistentei si sprijinului necesar dezvoltarii unui mediu antreprenorial profesionist si modern in Regiunea Sud-Est, capabil sa faca fata provocarilor globalizarii. Prin aceste beneficii pe termen lung, proiectul contribuie la indeplinirea obiectivelor axei prioritare 3 si DMI 3.1, mai precis, de a face din antreprenoriat o optiune profesionala pentru cat mai multe persoane, prin module de formare profesională care permit grupurilor tinta asimilarea de competente manageriale si antreprenoriale.
Rezultate asteptate: O parte importantă a grupului ţintă a fost formată din tineri, categoriile cele mai importante pe termen lung fiind studenţii la programele de studii de licenţă, dar mai ales studenţii masteranzi, care încearcă să-şi găsească locuri de muncă şi constată că este din ce în ce mai dificil să găseşti un post în concordanţă cu aşteptările, recurgând la varianta antreprenoriatului, studenţii doctoranzi, speciali
ştii tineri din industrie, tinerii întreprinzători.
Odată depăşite dificultă
ţile inerente începutului, in care am avut de înfruntat obstacole care au ţinut de organizarea locală la nivelul diverselor categorii de servicii funcţionale implicate in lansarea activităţilor care au trebuit sa se adapteze noilor cerinţe impuse de proiectele POSDRU, au rămas dificultăţile ridicate de situaţia economică. Cu toate acestea, chiar dacă unele activităţi au trebuit prelungite, obiectivele propuse au fost atinse, toţi indicatorii proiectului au fost îndepliniți, în condiţiile în care s-au făcut economii importante în raport cu bugetul aprobat.
Experienţa căpătată în derularea proiectului a fost importantă în dezvoltarea viitoare a tuturor membrilor echipelor implicate, drept pentru care cei implicaţi derulează acum proiecte mai complexe şi cu rezultate mai vizibile pe fondul efortului comun de a schimba în bine realitatea economică înconjurătoare.
 

Titlul proiectului:

„Promovarea culturii antreprenoriale la nivelul regiunii Sud-Est

Domeniul Major de interventie:

Promovarea culturii antreprenoriale

Durata proiectului:

Iulie 2009 – Octombrie 2010

Contributia FSE:

1654979.16 RON

Bugetul total:

1773642.00 RON

Participanti:

97

Tara:

Romania

Organizatie:

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti

Detalii de contact:

Website: www.antreprenoriat.parse.ro 

     

 

Use Advanced Search

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 OIR POS DRU Regiunea Sud-Est - Toate drepturile rezervate

Ultima actualizare : 16.04.2024

 

Legături rapide